Er was eens… Boer Bier Water

Je hebt het misschien niet altijd in de gaten, maar water loopt als een rode (misschien beter gezegd blauwe) draad door ons dagelijkse leven. We drinken water, douchen met water, water zit in veel voedsel en ga zo maar door. Omdat we hier zoveel mee van doen hebben, is het prettig als je weet dat dit water schoon is. Voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Maar hoe zorgen we hier nu samen voor?

Tijdens jaarlijkse overleggen tussen ZLTO en Bavaria, werd er steeds meer contact gelegd met de boeren. Zo gebeurde het we met elkaar om tafel gingen om de volgende stap te zetten: het tegengaan van lokale verdroging. Maar hoe meer we met elkaar in aanraking kwamen, hoe meer raakvlakken we zagen om niet alleen verdroging tegen te gaan, maar om zorg te dragen voor groter geheel: het water en de bodem van Laarbeek. Want Laarbeek wordt niet voor niets “De Waterpoort van de Peel” genoemd.

Steeds meer boeren helpen ons om te zorgen voor een gezonde bodem en dus voor gezond water. Vanaf nu kun je hier alle ontwikkelingen rondom Boer Bier Water volgen, we houden je op de hoogte!