Fam-VerhoevenFAMILIE VERHOEVEN

Locatie: De Biezen, Aarle Rixtel

In het prachtige natuurgebied De Biezen, op de rand van het bos bevindt zich het loonbedrijf van Henk, Corina en Rinus Verhoeven. Een loonbedrijf in Aarle-Rixtel dat meer doet dan het overnemen van werk van agrariërs…

Verhoeven Loonwerken BV is uitgegroeid tot een loonbedrijf met een tak in de groencompostering, het grondverzet en de transport. Dit betekent dat wanneer de rustige periode in het loonwerk aangebroken is, ze bij Verhoeven aan de slag gaan met bijvoorbeeld het maaien van bermen en het rooien van hout. Door deze combinaties in het bedrijf, zitten ze bij Verhoeven nooit stil: “Met het een komt het ander, het gras van de bermen en de stukken hout die we niet kunnen gebruiken om groene stroom op te wekken gebruiken we voor de compost, dat vervolgens weer op het land terecht komt”.

Het begon allemaal in 1948 toen de opa van Rinus het loonbedrijf begonnen is. Over een aantal jaar zal Rinus het bedrijf van zijn vader overnemen. Op het moment is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken: “Nadat ik eerst het werken op de buiten ervaren heb, ben ik nu op het kantoor te vinden”. Zijn vader Henk is daarin zijn rechterhand en heeft ook het dorsen van de gerst op zich genomen. Moeder Corina regelt de financiële kant va het bedrijf.

 “WIJ HELPEN GRAAG MENSEN, WANNEER JE HET GOED ZIJN MENSEN DANKBAAR VOOR HET WERK.”

Verhoeven is lid van Boer Bier Water en waardeert de samenwerking tussen de verschillende partijen: “Iedereen heeft zijn eigen inbreng en dat is mooi, wij leren ook nieuwe mensen kennen”. Zo zaait en oogst Verhoeven inmiddels brouwgerst bij verschillende telers binnen Boer Bier Water. Zelf onderhouden ze ook drie hectare brouwgerst: “Daar gaan we na oogsten zeker een Swinckels’ biertje op drinken!”.