Bavaria BBW Geert & Christa MigchelsGEERT & CHRISTA MIGCHELS

Locatie: Kloosterdreef, Aarle-Rixtel

De bekende gezichten achter de Brabantse Kluis zijn Geert en Christa Migchels en hun twee kinderen. De Brabantse Kluis herbergt Hemel en Aarde, aldus de slogan van de herberg en is een mooie plek waar jong en oud kan vertoeven.

Toe aan een kopje koffie of een lekker glas bier? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres! De Brabantse Kluis is een sfeervolle locatie waar altijd iets te beleven valt. Je kunt een kijkje nemen in de stal, koeien en kalfjes aaien, de prachtige kloostertuin bewonderen én bovendien genieten van de koeien die rondlopen in de wei.

Dit jaar teelt Geert alweer voor de vierde keer gerst. Het eerste jaar is hij begonnen met 1 hectare in de tuin van het naastgelegen Missieklooster Heilig Bloed en inmiddels is dit uitgebreid tot 2 hectare gerst. De gerstteelt is voor Geert echt een meerwaarde. “Boer Bier Water past helemaal in ons plaatje; we telen gerst voor Bavaria waarvan vervolgens bier wordt gebrouwen dat bij ons uit de tap komt. Daarnaast wordt de gerst die na het brouwproces overblijft, ook wel bostel genoemd, gebruikt voor de koeien. Dat vinden ze erg lekker en is bovendien ook heel gezond.”

“WE VERDIEPEN ONS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK MEER IN DE BODEM.”

Dit jaar groeit de gerst niet op de grond voor het klooster, maar 500 meter verderop, richting Gemert. Voor het klooster is dit jaar gras gezaaid. “Het afwisselen van gerst en gras is erg bevorderlijk voor de kwaliteit van de bodem en zorgt ervoor dat de bodem gezond blijft. Met de projectgroepen van Boer Bier Water wordt gekeken hoe we de bodem in balans kunnen houden. We verdiepen ons letterlijk en figuurlijk meer in de bodem. Steeds weer leren we nieuwe dingen, en dat is wat het interessant maakt.”