Bavaria presenteert in samenwerking met lokale boeren fietsroute “Boer Bier Water“

Bavaria presenteert vandaag in het kader van de Laarbeekse Watermaand een fietstocht door de landelijke omgeving van Laarbeek: de Boer Bier Water fietsroute. Het project Boer Bier Water is twee jaar geleden gestart op initiatief van een aantal lokale boeren, ZLTO, Bavaria, Waterschap Aa en Maas, CLM, Rabobank Peel Noord en Gemeente Laarbeek en richt zich op het behoud van een gezonde bodem en gezond water in Laarbeek. De Boer Bier Water fietsroute laat fietsers kennismaken met 7 gerstvelden in Laarbeek die onderdeel uitmaken van het project.

De afgelopen twee jaar hebben de verschillende partijen onder de vlag Boer Bier Water de handen ineen geslagen en projecten ontwikkeld om de bodem en het water in Laarbeek gezond te houden. Naast bijvoorbeeld het terugdringen van bestrijdingsmiddelen en het efficiënt (her)gebruiken van water is ook het verbouwen van brouwgerst één van de projecten. Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, licht toe: “Boer Bier Water is een prachtig voorbeeld van lokale en regionale samenwerking. Het gaat om kleine initiatieven met een groot resultaat voor alle partijen, zoals bijvoorbeeld het lokaal verbouwen van brouwgerst. Door de afwisseling van gewassen op het land blijft de landbouwgrond, en dus het grondwater, gezond. Daarnaast kunnen wij lokaal onze gerst inkopen en kunnen de inwoners van Laarbeek genieten van de bijzonder fraaie aanblik van goudgele gerstvelden.” Swinkels vervolgt: “We moeten zuinig zijn op onze natuurlijke bronnen, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen er nog van kunnen genieten. En wat is er dan mooier om je daar samen met je directe omgeving voor in te zetten.”

Vanaf vrijdag 13 juni is de route en het bijbehorende boekje met aanvullende informatie gratis verkrijgbaar bij het Bavaria Brouwerijcafé, tevens startpunt van de route. Het boekje bevat, naast de volledige route, ook achtergrondinformatie over de gerstvelden en de desbetreffende agrariërs. Na 35 kilometer eindigt de route weer bij het Bavaria Brouwerijcafé. Op vertoon van de inbegrepen voucher uit het boekje, wordt het tweede glas Bavaria, Bavaria 0.0% of Swinckels’ gratis aangeboden.

Fietsroute

 

Fietsroute Boer Bier Water (PDF)

4 Reacties

 1. Wim en Annie v Grinsven

  Wij gaan deze route fietsen. En zien of de gerst goed groeit. Voor volgend Bier seizoen.

 2. Geachte dame,heer,

  Graag zouden we een aantal exemplaren ontvangen van deze route incl. beschrijving.
  We denken aan 25 ex.

  Met vriendelijke groet,
  Frans Francissen,
  algemeen medewerker VVV Gemert-Bakel.

Stuur een reactie