MartijnMARTIJN VAN DEN BOOGAARD

Locatie: Peeleindseweg, Beek en Donk

In 2005 stapte Martijn van den Boogaard in het ouderlijk bedrijf, een pelsdierenfarm. Daarnaast teelt hij een hectare brouwgerst voor het Project Boer Bier Water.

Martijn is geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in Beek en Donk. Na de middelbare school is hij naar Wageningen vertrokken om Agrotechnologie te studeren aan Wageningen Universiteit. Na de studie dacht hij tijdelijk even in het bedrijf van zijn ouders te rollen. Hij rolde er niet meer uit! Sterker nog, het beviel zo goed dat hij, geheel tegen zijn planning in, het bedrijf in 2011 overnam. Tijd voor een update van de pelsdierenfarm: “Ik heb het bestaande bedrijf afgebroken en een nieuw bedrijf gebouwd om aan alle welzijnseisen van de nertsen te voldoen”.

Na zijn studie werd Martijn lid van het ZLTO. Na enige tijd werd hij bestuurslid met de portefeuille Ruimtelijk Ordening. “Bestuurslid zijn bij de ZLTO geeft me veel voldoening. Hier kan ik mijn studie nog een beetje bij gebruiken en zo probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de belangen van de lokale agrariërs van Laarbeek en omstreken. Ik zie het als een leuke uitdaging naast de dagelijkse werkzaamheden van de pelsdierenfarm”. Toen Boer Bier Water opgericht werd, stond Martijn in de rij om mee te doen. En nog steeds is hij bij (bijna) elke bijeenkomst te vinden: “Ik heb zelf veel over brouwgerst geleerd en via Boer, Bier, Water kun je op allerlei vlakken veel kennis vergaren.

“DE BIJEENKOMSTEN VAN BOER BIER WATER ZIJN NIET ALLEEN LEUK, MAAR OOK HEEL LEERZAAM.”