HansHANS VOGELS

Locatie: Stater, Lieshout

Je kunt wel zeggen dat Hans Vogels tot het meubilair van Bavaria behoort. Hij werkt inmiddels 32 jaar voor de bierbrouwer uit Lieshout en wordt ook wel het ‘Bavariamenneke met blauw bloed’ genoemd. Hij begon zijn carrière op de export om na zes jaar coördinator te worden.

Hij begon zijn carrière op de export om na zes jaar coördinator te worden van de verpakkingen op het hoofdkantoor. Dat doet hij inmiddels 26 jaar met veel plezier. Hans is een vrolijke man die erg flexibel is en houdt van snel schakelen.

“ALS JE ZELF BIER BROUWT, IS ER NIETS MOOIER DAN EEN BELANGRIJK INGREDIËNT DAARVAN OP JE EIGEN TERREIN TE VERBOUWEN.”

Hans is opgegroeid tussen de boeren en hielp als klein mannetje mee op de boerderij van de buren met de varkens en koeien. Toen ze iemand zochten die een stuk land van en voor Bavaria wilde beheren, was Hans een logische keuze. Hij houdt van de natuur en leert graag nieuwe dingen om zijn horizon te verbreden. Zoals hij zelf zegt “Ik zou zo een boerderij kunnen runnen”. Op bijna 7 hectare grond wordt gerst verbouwd waarvan 4 hectare wintergerst al behoorlijk in de groei staat. De ‘skonste’ gerst van Laarbeek als het aan Hans ligt. Hij draagt er dan ook zorg voor dat het allemaal goed geregeld wordt.

Eind juni, afhankelijk van de natuur, wordt de gerst geoogst en daarna gedroogd om vervolgens van de geschikte gerst Swinckes’ te maken. Een mooi onderdeel van het project Boer Bier Water volgens Hans. “Als je zelf bier brouwt, is er niets mooier dan een belangrijk ingrediënt daarvan op je eigen terrein te verbouwen”. En de keuring van het eindproduct, die kun je gerust aan Hans overlaten…