In de onderstaande video vertellen projectleider Ton Broeders en Paul Schots van boerderij de Hofstad je meer over de nieuwe water inlaat in het Wilhelminakanaal. Deze inlaat zorgt ervoor dat nog meer boeren in de omgeving gebruik kunnen maken van gezuiverd restwater uit de brouwerij in Lieshout via irrigatie- en drainagesystemen in de grond. Hierdoor kunnen ze gedurende het jaar de waterstand in hun grond reguleren, waardoor ze het hele jaar voldoende water hebben om hun gewassen te delen.
Bij brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, brouwen ze bier dat voor 95% uit water bestaat. Niet al het water dat Swinkels Family Brewers gebruikt, komt daadwerkelijk in het bier terecht. Er wordt bijvoorbeeld ook water gebruikt om de brouwketels te reinigen. Dit restwater wordt na gebruik gezuiverd en teruggegeven aan de omgeving. Via de nieuwe inlaat kunnen nog meer boeren profiteren van het gezuiverde restwater dat brouwerij Bavaria terug brengt in de omgeving via het Wilhelminakanaal.
Benieuwd naar het verhaal van Ton Broeders en Paul Schots? Bekijk dan onderstaande video.