Eerste oogst wintergerst Boer Bier Water is een feit!

Vrijdagmiddag 8 juli is de eerste gerst van 2016 geoogst. Deze oogst werd zoals ieder jaar ingeluid met een gerstoogstborrel midden in het gerstveld. Dit keer op het terrein van Brouwerij Bavaria.

Door de wisselende weersomstandigheden was het een lastig seizoen voor de groei van de gerst. Ondanks deze omstandigheden is het de boeren gelukt om goede kwaliteit brouwgerst te oogsten. In totaal werd er dit jaar 32 hectare wintergerst ingezaaid in Laarbeek. Het gerstveld van Brouwerij Bavaria was goed voor bijna 3 hectare en leverde maar liefst 12 ton goedgekeurde brouwgerst. Deze gerst zal gebruikt worden voor het brouwen van Swinckels’ bier.

Tijdens de gerstoogstborrel wordt er geproost met alle boeren en stakeholders van het project Boer Bier Water. Ieder jaar wordt hier een perceel van een deelnemer van Boer Bier Water voor uitgekozen. Volgend jaar zal het vijfjarige jubileum van de gerstoogstborrel plaatsvinden. Laarbeekse boeren die geïnteresseerd zijn in het telen van brouwgerst zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij Boer Bier Water.

gerst

Stuur een reactie