WoutWOUT VERMEULEN

Locatie: Rooijseweg, Mariahout

Wout Vermeulen is boer in hart en nieren. Zijn passie ligt op het platteland en hij geniet dan ook met volle teugen van het boerenleven. Het bedrijf is in 1932 opgericht toen er nog van alles een beetje was.

Een gemengd bedrijf: paar kippen, paar koeien en wat varkens. In 1982 nam Wout het bedrijf over van zijn ouders en had het tot 2005 melkkoeien. Hierna koos hij om over te stappen op kalveren voor de slacht.

“IK BEN OPGEGROEID IN DE NATUUR EN IK HEB IETS MET KOEIEN. JE HEBT ER GEWOON SNEL EEN BAND MEE.”

Maar waarom is Wout eigenlijk boer geworden? “Het totaalplaatje, ik ben opgegroeid in de natuur en ik heb iets met koeien. Je hebt er gewoon snel een band mee”. En dat blijkt als je ziet dat Wout er alles voor over heeft om de kalveren zo goed mogelijk te verzorgen voordat ze naar de slacht gaan. Daarnaast heeft hij 2o hectare grond waarop aardbeien en snijmais groeien en waarop sinds vorig jaar ook gerst wordt verbouwd. Dit doet hij samen met zijn buurman Huub. Ze vinden het een mooi initiatief om ervaring op te doen met een ander gewas en tegelijkertijd de kwaliteit van de bodem te verbeteren. Vorig jaar hadden ze samen de hoogste opbrengst zomergerst en dan kun je natuurlijk niet achterblijven het tweede jaar.

Wout is een makkelijk mens die zijn werk met plezier doet. “Je moet het doen met plezier, want anders kun je er net zo goed mee stoppen. Ik heb de kans gekregen en ik heb plezier in mijn werk. Je moet het goed doen en netjes doen, want dat kost maar weinig extra moeite”. Hoewel zijn kinderen hem niet op zullen volgen, geniet hij nog met volle teugen van zijn werk en dat zal hij ook nog zeker een aantal jaren doen.